Monte Etna |
Taorminassa, Giuseppe Garibaldi |
Bar Turrisi |


Kuvat lainattu: http://mybellavita.com/2008/10/01/first-of-the-month-recipe-italian-rice-balls-arancini/
Jäätelöbaarit eli gelateriat, ovat täynnä kymmeniä erilaisia jäätelömaku- vaihtoehtoja. Aito sisilialainen gelato on huippuhyvää ja rakkaudella valmistettua! Kaikkia makuja ei vain valitettavasti ehtinyt maistella, niitä on oikeasti paljon! Jäätelöstä kevyempi vaihtoehto on granita, jäähilejuoma, jonka saa maustettuna miltei millä maulla vain. Oikein ihanan piristävä, kylmä nautinto, kuumana päivänä!
Gelateria |
Giardini-Naxos
Naksos oli muinainen kaupunki Sisilian saaren itärannikolla Italiassa. Kaupunki oli kreikkalainen siirtokunta. Nykyisin paikalla on kaupunki nimeltä Giardini-Naxos, joskus sitä saatetaan nimittää vain Naxokseksi. Sisilian Naksosta ei pidä sekoittaa samannimiseen Kreikan saareen Naksos.
Meidän hotellin uima-allas. Holiday Club Naxos oli iso puutarhamainen lomahotelli. Paljon nähtävää itse hotellialueellakin. Majoituimme neljän huoneiston talossa, alakerrassa. Meillä oli oma pikkuinen terassi ja piha sitruunapuineen. Kaikinpuolin ihan viihtyisä paikka. Lapsiperheille varmasti oikein kiva vaihtoehto.
Meidän terassilta. Sitruunapuut pihassa ja Etna siellä taustalla komeilee.
Giardini-Naxoksen katukuvaa.
Forza d'Agrò
Kylä sijaitsee 420 metriä merenpinnan yläpuolella ja on kuuluisa Kummisetä-elokuvien kuvauspaikkana. Kummisetä on vuonna 1972 julkaistu Francis Ford Coppolan ohjaama elokuva. Elokuva perustuu Mario Puzon samannimiseen romaaniin ja on Kummisetä-trilogian ensimmäinen osa. Pääosissa ovat Marlon Brando, Al Pacino, Diane Keaton ja James Caan.
Chiesa della Santissima Annunziata
Forza d'Agròn kirkko.
Hurjia, kapeita autoteitä vuoriston rinteillä. Välillä kyllä bussin kyydissä pelotti, mutta maisemat olivat upeita!
Rakkauslukkoja <3 Riippulukko kiinnitetään sillan kaiteeseen symboloimaan rakkauden kestävyyttä. Lukkoon kaiverretaan parin nimet tai nimikirjaimet ja vuosiluku, jonka jälkeen lukko käydään ripustamassa sillan kaiteeseen. Kun lukko on lukittu, pari heittää avaimen veteen.
Kauppa Taorminan kaupungissa, pääkatu Corso Umbertolla.
Laavakivestä valmistettuja koriste-esineitä. Näitä Sisilian erikoisuuksia löytyy monenlaatuisia. Itselle tuli ostettua muistoksi pikkuinen delfiini.
Tulivuori Etna
Korkeus: 3350 metriä
Pinta-ala: 1190 km²
Ympärysmitta: 140 km
Pinta-ala: 1190 km²
Ympärysmitta: 140 km
Etna (ital. Monte Etna, sisiliaksi Mongibeddu) on aktiivinen tulivuori Sisilian itärannikolla. Se on korkein aktiivinen tulivuori Euroopassa ja Italian korkein vuori Alppien eteläpuolella. Se on suurin Italian neljästä suuresta aktiivisesta tulivuoresta. Etna on eräs maailman aktiivisimmista tulivuorista, se on purkautumistilassa lähes koko ajan. Etnan tiedetään purkautuneen yli 60 kertaa nykyhistorian aikana.
Vaijerihissi Etnan huipulle. Aika karua on maasto mitä ylemmäs mennään.
Etna tunnettiin muinaisen Rooman aikoihin nimellä Aetna, jonka uskotaan kehittyneen joko kreikan sanasta aitho ("palaa") tai foinikian kielen sanasta attano. Arabit kutsuivat vuorta Gibel Utlamatiksi
("vuoren tuli"); tämä nimi muuttui myöhemmin Mons Gibeliksi ja lopulta Etnan nykyiseksi sisiliankieliseksi nimeksi Mongibeddu.
Etnan purkaukset ovat tehneet siitä yhden klassisten mytologistien ja heidän seuraajiensa kiinnostuksen kohteista. Vuoren käyttäytymistä onkin selitetty useilla Rooman ja Kreikan legendojen jumalista ja jättiläisistä.
Aioloksen, tuulten kuninkaan sanottiin vanginneen tuulet Etnan alaisiin luoliin. Runoilija Aiskhyloksen mukaan Tyfon oli kahlittu Etnan alle ja aiheutti vuoren purkaukset.
Toinen jättiläinen, Enceladus kapinoi jumalia vastaan, jolloin hänet surmattiin ja haudattiin Etnan alle.
Tulen ja pajan jumalan Vulcanin kerrotaan rakentaneen pajansa Etnan alle ja ajaneen tulidemoni Adranuksen pois vuorelta sillä välin, kun kyklooppi ylläpiti pajaa siellä missä Zeuksen salamat taottiin. Kreikan manalan, Tartaroksen, sanottiin sijaitsevan Etnan alapuolella.
Taormina ja Kreikkalainen teatteri, Il Teatro Greco
Taormina on kaupunki Sisilian itärannikolla, Joonianmeren rannalla. Kaupungin alkuperäinen keskus sijaitsi 200 metriä merenpinnan yläpuolella, Monte Tauron rinteellä. Nykyisin kaupungin alue ulottuu meren rantaan asti.
Maalauksellisten maisemiensa, suotuisan ilmastonsa ja lukuisten historiallisten nähtävyyksiensä ansiosta Taorminasta kehittyi tärkeä turistikeskus 1800- ja 1900-luvuilla. Erityisen tunnettu on antiikinaikainen teatteri Il Teatro Greco.
Tämä vanha amfiteatteri on luultavasti kreikkalaisten rakentama. Sormensa on pelissä myös roomalaisilla, jotka myöhemmin tekivät omat laajennuksensa. Tarkasta rakennusajankohdasta ei ole tietoa.
Teatteri on 50 metriä leveä, 120 metriä pitkä ja 20 metriä korkea. Aikoinaan täällä on esitetty mm. gladiaattorinäytöksiä. Nykyäänkin vielä teatterissa esitetään erilaisia konsertteja.
Taorminan kaupungista, Via Pirandellolta, kulkee köysirata/vaijerihissi meren rannassa sijaitsevaan Mazzaròn kylään.
Merenrannalla, Mazzaròn kylässä pääsee nauttimaan kauniista maisemista. Täällä käytiin myös vähän meressä polskuttelemassa. Ja tietty ravintolassa syömässä.
Trinakria
Sisilian vanha symboli Trinakria, joka on myös Sisilian alkuperäinen kreikkalainen nimi. Symboli edustaa saaren kolmikulmaista muotoa. Symbolin kolme jalkaa tarkoittavat Sisilian kolmea niemenkärkeä.
Medusan pää keskellä kuuluu merten kauhuja edustavalle taruhahmolle. Tarinan mukaan Jupiterin poika Perseus leikkasi nukkuvalta Medusalta pään. Hän lahjoitti sen sodankäynnin jumalattarelle Minervalle, joka kiinnitti sen kilpeensä.
Purjeperhonen
Tämän kauniin yksilön tapasimme Teatro Grecon maisemissa. Purjeperhonen (Iphiclides podalirius) on ritariperhosten (Papilionidae) heimoon kuuluva kookas päiväperhonen. Purjeperhosen siipien yläpinnan väri on vaaleankeltainen, jossa on leveitä mustia juovia. Takasiivissä on silmätäplä ja pitkät kannukset. Siipien kärkiväli on 60–80 mm.
Oliivipuu (öljypuu)
Oliivipuu ja oih, niin ihanat oliivit!
Banaanipuu ja sen kukka. Tuntui uskomattomalta katsella sitä näin läheltä ja livenä! Siinä ne banaanit ovat kypsymässä.
Kaktus. Näitä upeita kaktuksia kasvoi jokapuolella. Tuli ostettua eräältä kauppiaalta myös kaktuksen hedelmiä, piikikkäitä, mutta maukkaita pikku veijareita.
Mielettömän upeaa kukkaloistoa Sisilia meille tarjoili. Nämä kaunokaiset on kuvattu meidän hotellialueelta. Kovasti yritin löytää näille jotain nimeä, mutta mun kasvituntemuksella tulosta ei syntynyt. Kuvat puhukoon puolestaan.
Perunagnocchit
Gnocchit ovat perunamuusista, kananmunasta ja jauhoista valmistettuja pieniä pastamaisia palleroita, jotka yleisimmin syödään tomaattikastikkeen ja parmesanraasteen kanssa. Näistäkin herkkupulleroista on lukuisia muunnoksia.
Mojito
Mojito on alun perin kuubalainen cocktail-juoma. Se tehdään perinteisesti vihermintusta, rommista, sokeriruo'on mehusta, limetistä ja soodavedestä ja tarjoillaan usein mintunlehtien ja murskatun jään kanssa. Ihanan raikas ja viileä drinkki nautittavaksi kuuman päivän päätteeksi.
Cannolit
Cannolit ovat makeita, ricottajuustolla täytettyjä keksitötteröitä. Täytteestä on erilaisia versioita, se saattaa sisältää kuivattuja hedelmäpaloja. Täyte voi olla myös naturel ja koristeltu hedelmillä ja pistaasipähkinärouheella, kuten tämä kyseinen yksilö, nam!
Lähteet: wikipedia, plaza.fi, turrisibar.it, bestofsicily.com, booking.com, luontoportti.com, mybellavita.com,
drinkkiklubi.com, vuodatus.net, ruokala.net, myllynparas.fi, tripadvisor.com, youtube.com
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti