maanantai 22. heinäkuuta 2013

Perunasalaatti

Itsetehty perunasalaatti, nam nam!



Kaupasta ostettu valmis perunasalaatti, no way!
Tässä ihan maistuva ohje perunasalaattiin. Se on helppo ja nopea valmistaa ja oikeasti, todella hyvää! Salaattiin voi käyttää myös esim. kapriksia halutessaan. Myös sipulin ja suolakurkun määrää voi vaihdella. Kastikeaineita ja mausteita voi jokainen valita ja soveltaa oman maun mukaan. Tällä kertaa mennään tällaisella ohjeella.

Nyt herkutellaan!

500g perunoita
2 kpl suolakurkkuja
1 iso sipuli
200 g ranskankermaa
100 g turkkilaista jogurttia
50 g majoneesia

1 tl suolaa
2 tl sokeria
½ tl mustapippurirouhetta

1. Pilko perunat kuutioiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä.
2. Paloittele suolakurkut ja sipulit pieniksi kuutioiksi.
3. Yhdistä pilkotut perunat, suolakurkut ja sipulit keskenään.
4. Valmista kastike. Sekoita ranskankerma, jogurtti ja majoneesi keskenään. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurirouheella.
5. Lisää kastike peruna-suolakurkku-sipuliseokseen.
Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään. Tarkista maku! Tarvittaessa lisää mausteita.







Paloittele perunat












Paloittele suolakurkut ja sipulit











Yhdistä pilkotut perunat, suolakurkut ja sipulit keskenään.







Valmista kastike














Parhaimmillaan salaatti on seuraavana päivänä, jolloin maut ovat ehtineet tasaantua kunnolla koko komeuteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti