torstai 25. heinäkuuta 2013

Rahka-persikkapiirakka


Muruseos:
8dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
250g voisulaa

Pohjataikina:
3/4 muruseosta
2 dl maitoa
2 kananmunaa

Täyte:
2 tlk persikkakuutioita
500 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
1/4 muruseosta

1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään ja lisää lopuksi voisula. Jaa taikina kahteen eri kulhoon. Käytä 3/4 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä 1/4 piirakan pinnalle ripoteltavaksi.
2. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut maito ja kananmuna. Levitä pohjataikina leivinpaperin päälle uunipellille.
3. Ripottele persikkakuutiot pohjataikinan päälle.
4. Sekoita rahka, sokeri, kananmunat ja vaniljasokeri keskenään. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseos pinnalle.
5. Paista piirakkaa kiertoilmauunissa 175 asteessa 35-45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti