torstai 25. heinäkuuta 2013

Marinoidut valkosipulinkynnet

Nyt alkaa taas olemaan se aika vuodesta kun säilötään kesän makuja talteen syksyn ja talven varalle. Valkosipulin ystävät, olkaa hyvät! 

Chilimarinoidut valkosipulinkynnet

50 valkosipulinkynttä

Mausteliemi:
1 dl vettä
1 dl omenaviinietikkaa
1 dl öljyä
1 tl suolaa
2 tl sokeria
2 rkl tuoretta tai kuivattua basilikaa
punaista chiliä
korianterinsiemeniä

1. Keitä valkosipulinkynsiä kuorineen vedessä noin 3-5 minuuttia. Kaada vesi pois ja jäähdytä kynnet. Kuori kynnet ja laita ne puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin.
2. Kiehauta mausteliemen kaikki ainekset ja kaada mausteliemi kuumana valkosipulien päälle. Sulje tölkit.
3. Pidä tölkkejä 3 vuorokautta huoneenlämmössä ja säilytä sen jälkeen viileässä. Valkosipulit ovat valmiita nautittavaksi noin viikon kuluttua valmistuksesta.

VINKKI
Chilin voi halutessaan jättää pois.
Vaihtele mausteita oman maun mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti