Nyt alkaa taas olemaan se aika vuodesta kun säilötään kesän makuja talteen syksyn ja talven varalle. Valkosipulin ystävät, olkaa hyvät!
Chilimarinoidut valkosipulinkynnet
50 valkosipulinkynttä
Mausteliemi:
1 dl vettä
1 dl omenaviinietikkaa
1 dl öljyä
1 tl suolaa
2 tl sokeria
2 rkl tuoretta tai kuivattua basilikaa
punaista chiliä
korianterinsiemeniä
1. Keitä valkosipulinkynsiä kuorineen vedessä noin 3-5 minuuttia. Kaada vesi pois ja jäähdytä kynnet. Kuori kynnet ja laita ne puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin.
2. Kiehauta mausteliemen kaikki ainekset ja kaada mausteliemi kuumana valkosipulien päälle. Sulje tölkit.
3. Pidä tölkkejä 3 vuorokautta huoneenlämmössä ja säilytä sen jälkeen viileässä. Valkosipulit ovat valmiita nautittavaksi noin viikon kuluttua valmistuksesta.
VINKKI
Chilin voi halutessaan jättää pois.
Vaihtele mausteita oman maun mukaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti