torstai 16. lokakuuta 2014

Porkkanapiirakka

HYVÄÄ ON!!!

Eipä tämä piirakka paljon esittelyjä kaipaa...
Tämä ohje on muunnettu vähän pienemmäksi, ohjeella tulee noin 1/4 uunipellillinen. Tein pohjan suorakaiteen muotoiseen vuokaan n.20x26cm. Koristeeksi päälle porkkanaraastetta, niin sopii myös manteli/pähkinä allergisille.
Leipomaan, leipomaan!


Pohja:
1 kananmuna
1 dl sokeria
½ tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
½ tl inkivääriä jauhettuna
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl voisulaa
1½ dl porkkanaraastetta

Kuorrute:
50 g pehmeää voita
100 g sulatejuustoa (pehmeä)
200 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

koristeluun porkkanaraastetta

1. Vaahdota kananmuna ja sokeri.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Lisää kuivat aineet muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen, jotta massa säilyttää kuohkeutensa.
4. Lisää lopuksi taikinaan voisula ja porkkanaraaste.
5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista pohja (kiertoilmauunissa) 175 asteessa n.20-25 min. Kokeile kypsyys puutikulla.
6. Valmista kuorrute. Vatkaa pehmeä voi, sulatejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi.
7. Levitä kuorrute jäähtyneen piirakkapohjan päälle, koristele porkkanaraasteella ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti