maanantai 9. syyskuuta 2013

SuklaaHyväkäs

Nonni! Teki mieli tekaista jotain hyvää ja eikun katsomaan kaappeja mitä tarvikkeita löytyy. Kauppareissu ei tullut kysymykseenkään sunnuntai-iltana! Hmmm, jotain suklaista... Noh, syntyi sitten tällainen "SuklaaHyväkäs". Rakenteeltaan ja maultaan "kakku" on melko vanukasmainen, muistuttaa hieman ehkä Jacky Makupalaa. Mielestäni hyvä kokonaisuus siihen nähden, että aineet keksittiin lennosta ja samoin ainesuhteet vedettiin hatusta! Kokeilkoon ken rohkenee, mä tykkäsin kyllä äsken nauttia palasen aamukahvin kera! Iloa ja makeaa makua päivääsi!












SuklaaHyväkäs

Pohja:
120 g digestive keksejä
60 g voita
½ tl suolaa

Täyte:
3 dl ruokakermaa
2 dl maitoa
1½ dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
2 rkl cappuccino jauhetta
(½ tl suolaa)
100 g taloussuklaata
250 g maitorahkaa
6 kpl liivatelehtiä

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Valmista pohja. Murustele keksit ja lisää sekaan suola ja sulatettu voi. Painele muruseos leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle. Leikkaa vuoan reunoille myös nauha leivinpaperista. Näin kakun irrottaminen vuoasta on helpompaa ja kakun reuna pysyy siistinä. Laita vuoka odottamaan jääkappiin.
3. Laita kattilaan kuumenemaan maito, kerma, sokeri, kaakaojauhe ja cappuccinojauhe. Älä keitä!
4. Kun seos on kuumentunut, lisää paloiteltu suklaa seokseen ja anna suklaan sulaa.
5. Lisää seuraavaksi maitorahka ja sekoita hyvin, jotta rahka liukenee seokseen. Mausta ripauksella suolaa. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria ja kaakaojauhetta.
6. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota lehdet sekoittaen kuumaan suklaaseokseen.
7. Anna suklaaseoksen jäähtyä hieman paksummaksi ja kaada vasta sitten vuokaan keksimurupohjan päälle.
8. Nosta vuoka jääkappiin ja anna hyytyä vähintään neljä tuntia tai mieluiten seuraavaan päivään.
9. Irrota kakku vuoasta. Kakku on helppo irrottaa reunanauhan ansiosta ja näin myös reunat pysyvät siistinä.
10. Koristele kakun pinta halutessasi kaakaojauheella ja tomusokerilla.




SuklaaHyväkäs 9.9.2013


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti