SuklaaHyväkäs
Pohja:
120 g digestive keksejä
60 g voita
½ tl suolaa
Täyte:
3 dl ruokakermaa
2 dl maitoa
1½ dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
2 rkl cappuccino jauhetta
(½ tl suolaa)
100 g taloussuklaata
250 g maitorahkaa
6 kpl liivatelehtiä
1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Valmista pohja. Murustele keksit ja lisää sekaan suola ja sulatettu voi. Painele muruseos leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle. Leikkaa vuoan reunoille myös nauha leivinpaperista. Näin kakun irrottaminen vuoasta on helpompaa ja kakun reuna pysyy siistinä. Laita vuoka odottamaan jääkappiin.
3. Laita kattilaan kuumenemaan maito, kerma, sokeri, kaakaojauhe ja cappuccinojauhe. Älä keitä!
4. Kun seos on kuumentunut, lisää paloiteltu suklaa seokseen ja anna suklaan sulaa.
5. Lisää seuraavaksi maitorahka ja sekoita hyvin, jotta rahka liukenee seokseen. Mausta ripauksella suolaa. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria ja kaakaojauhetta.
6. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota lehdet sekoittaen kuumaan suklaaseokseen.
7. Anna suklaaseoksen jäähtyä hieman paksummaksi ja kaada vasta sitten vuokaan keksimurupohjan päälle.
8. Nosta vuoka jääkappiin ja anna hyytyä vähintään neljä tuntia tai mieluiten seuraavaan päivään.
9. Irrota kakku vuoasta. Kakku on helppo irrottaa reunanauhan ansiosta ja näin myös reunat pysyvät siistinä.
10. Koristele kakun pinta halutessasi kaakaojauheella ja tomusokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti