On taas tovi ehtinyt vierähtää viime postauksesta ja syksy on saapunut kaupunkiin.
Syksyn innoittamana ajattelin tehdä jauhelihapihvejä ripauksella syksyn makua! Jauheliha-suppilovahveropihvit ovat mehukkaita ja maukkaita! Tietty pihvit voi maustaa haluamillaan sienillä, minulla oli suppilovahverot! Ostin torilta pari litraa ihania suppiksia ja siitä se idea sitten lähti! Sattuipa vielä kaupasta mukaan valmiiksi maustettu jauhelihapaketti ja kokeilumielessä ostin. Ihan toimiva oli, varsinkin kun taikinaan lisäsi sieniä ja hieman mausteita oman maun mukaan. Toki pihvit voi tehdä ihan maustamattomasta jauhelihasta, mutta tämä oli kokeilu ja ihan hyväksi havaittu!
noin 11 kpl
700 g maustettua jauhelihataikinaa
½ dl korppujauhoja
200 g Creme fraichea
150 g paistettuja suppilovahveroita
2 kananmunaa
1 tl suolaa
3 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippurirouhetta
Paistamiseen:
voita ja öljyä
1. Sekoita korppujauhot, creme fraiche ja kananmunat ja anna massan levätä hetki.
2. Pilko ja paloittele sienet. Paista pannulla sipulin kanssa. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
3. Lisää jäähtyneet sienet korppujauho-ranskankermamassaan ja mausta suolalla, paprikajauheella ja mustapippurirouheella.
4. Lisää lopuksi jauheliha ja sekoita taikina tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa liikaa! Muutoin pihveistä tulee sitkeitä.
5. Muotoile taikinasta noin 100 g:n painoisia pihvejä ja paista pannulla voi-öljyseoksessa molemmin puolin kauniin ruskeiksi ja nostele pihvit vielä uunipellille.
6. Lisää lopuksi pannulle loraus vettä ja kiehauta paistamisesta jääneet maut mukaan. Kaada liemi pihvien päälle uunipellille ja hauduta pihvejä vielä uunissa 175asteessa noin 15min.
Korppujauho-creme fraiche-kananmunamassa
Lisää paistetut sienet massaan
Sekoita massa tasaiseksi, mutta älä vaivaa liikaa,
muutoin pihveistä tulee sitkeitä
Muotoile massasta pihvejä
Paista pihvit pannulla voi-öljyseoksessa kauniin ruskeiksi
Nostele pihvit uunipellille
Lisää paistoliemi pihvien päälle ja hauduta uunissa
Tarjoile pihvit haluamasi lisäkkeiden kanssa.
Kuvassa jauheliha-suppilovahveropihvit, jääsalaattia, kirsikkatomaatteja, pikkuporkkanoita ja puolukoita!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti