maanantai 30. syyskuuta 2013

Omena-rahkamurupiirakka

Ihana, taivaallinen, mehevä omena-rahkamurupiirakka, ripauksella inkiväärin keimailevaa iloittelua, kruunaa päivän! Tämä oli taas näitä sovellettuja reseptejä omaan makuun. Esimerkiksi inkiväärihillo tähän piirakkaan sopi täydellisesti ja antoi tervetullutta, raikasta vaihtelua perinteiselle omenapiirakalle! Oijoi, olen sanaton . . . otan siis vielä palan suussasulavaa piirakkaa! Heippa!


Muruseos:
(pohja ja päälle ripoteltava osuus)
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl makeutusjauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
125 g voisulaa

Pohja:
2/3 muruseosta
100 g turkkilaista jogurttia
1 kpl kananmunaa

Täyte:
n.300 g kuutioituja omenoita (limemehua)
100 g inkiväärihilloa (Mackays Ginger)
1 tl kardemummaa
½ dl tomusokeria
250 g maitorahkaa
100 g turkkilaista jogurttia
1 dl ruokakermaa
½ dl makeutusjauhetta
1 kpl kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl perunajauhoja

1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon voisula.
2. Jaa seos kahteen eri kulhoon. 2/3 massasta tulee pohjaan ja loput piirakan päälle.
3. Lisää pohjataikinaan jogurtti ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi massaksi.
4. Levitä seos leivinpaperoidulle irtopohjavuoan pohjalle (halk. n.26cm). 
5. Kuori ja paloittele omenat. Lorauta omenoiden joukkoon tilkka limemehua estämään omenoiden tummuminen. Lisää lopuksi tomusokeri, inkiväärihillo, kardemumma ja sekoita ainekset sekaisin.
6. Kaada omenaseos taikinapohjan päälle ja levitä tasaisesti.
7. Valmista rahkaseos. Sekoita rahka, jogurtti, kerma, makeutusjauhe, kananmuna, vaniljasokeri ja perunajauho keskenään tasaiseksi seokseksi. Kaada seos omenapalojen päälle.
8. Ripottele lopuksi piirakan päälle muruseos ja paista uunissa 175asteessa noin 40min.







Omena-rahkamurupiirakka ja vaniljasokerilla maustettu soijakermavaahto! Koristeena omenaa ja puolukkaa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti