keskiviikko 14. elokuuta 2013

Vaniljajäätelö ja kinuskikastike

HUPSISTA!

Huomasinpa, että tämä blogi jäi vähemmälle huomiolle kesäloman päätyttyä... Korjataanpa siis asia ja laitetaan tähän ohje vaniljajäätelöstä kinuskikastikkeen kera! Tähän et tarvitse edes jäätelökonetta! Ja hei, jäätelöllä voi herkutella myös syksyn pimeinä iltoina vaikkapa kynttilän valossa!

Vaniljajäätelö:

4 munankeltuaista
1 dl sokeria
1½ dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl glukoosisiirappia
3 tl vaniljasokeria

1. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri hyväksi kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi kattilassa.
3. Vatkaa maitoseos keltuaisvaahtoon.
4. Laita seos pakastuksen kestävään astiaan ja pakasta vähintään 5 tuntia.
5. Vatkaa seosta muutamia kertoja pakastuksen aikana.

Kinuskikastike:

2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
voita

1. Sulata sokeri kattilassa. Älä polta sokeria!
2. Lisää kerma sulaneen sokerin joukkoon ja keitä hiljalleen noin 10-15 minuuttia.
3. Lisää halutessasi nokare voita valmiiseen kastikkeeseen.




  Vatkaa keltuaiset ja sokerit



Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi



 Vatkaa maito-kermaseos keltuaisvaahtoon



 Laita seos pakastuksen kestävään astiaan







Jäätelö pakastuksen jälkeen



Keitä kinuskikastiketta 10-15 minuuttia



Valmis kinuskikastike




Tarjoile jäätelö heti ja nauti!

3 kommenttia:

  1. Sikasiistii, mahtikuvii!

    VastaaPoista
  2. Voiko tän jäätelön tehdä ilman glukoosisiirappia

    VastaaPoista
  3. Kyllä voi tehdä ilman glukoosisiirappia!
    Jos jäätelöä säilytetään pakastimessa pidempään, glukoosisiirappi auttaa pitämään jäätelön hieman pehmeämpänä ja helpommin käsiteltävänä!
    Voit toki huoletta tehdä jäätelön siis ilman sitä glukoosisiirappia!
    Jäätelöohjeitahan on huima määrä erilaisia ja toki kaikki sovellettavissa omiin makuihin ja tarpeisiin! :)

    VastaaPoista