Huomasinpa, että tämä blogi jäi vähemmälle huomiolle kesäloman päätyttyä... Korjataanpa siis asia ja laitetaan tähän ohje vaniljajäätelöstä kinuskikastikkeen kera! Tähän et tarvitse edes jäätelökonetta! Ja hei, jäätelöllä voi herkutella myös syksyn pimeinä iltoina vaikkapa kynttilän valossa!
Vaniljajäätelö:
4 munankeltuaista1 dl sokeria
1½ dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl glukoosisiirappia
3 tl vaniljasokeria
1. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri hyväksi kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi kattilassa.
3. Vatkaa maitoseos keltuaisvaahtoon.
4. Laita seos pakastuksen kestävään astiaan ja pakasta vähintään 5 tuntia.
5. Vatkaa seosta muutamia kertoja pakastuksen aikana.
Kinuskikastike:
2 dl sokeria2 dl kuohukermaa
voita
1. Sulata sokeri kattilassa. Älä polta sokeria!
2. Lisää kerma sulaneen sokerin joukkoon ja keitä hiljalleen noin 10-15 minuuttia.
3. Lisää halutessasi nokare voita valmiiseen kastikkeeseen.
Vatkaa keltuaiset ja sokerit
Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi
Vatkaa maito-kermaseos keltuaisvaahtoon
Laita seos pakastuksen kestävään astiaan
Jäätelö pakastuksen jälkeen
Keitä kinuskikastiketta 10-15 minuuttia
Valmis kinuskikastike
Tarjoile jäätelö heti ja nauti!
Sikasiistii, mahtikuvii!
VastaaPoistaVoiko tän jäätelön tehdä ilman glukoosisiirappia
VastaaPoistaKyllä voi tehdä ilman glukoosisiirappia!
VastaaPoistaJos jäätelöä säilytetään pakastimessa pidempään, glukoosisiirappi auttaa pitämään jäätelön hieman pehmeämpänä ja helpommin käsiteltävänä!
Voit toki huoletta tehdä jäätelön siis ilman sitä glukoosisiirappia!
Jäätelöohjeitahan on huima määrä erilaisia ja toki kaikki sovellettavissa omiin makuihin ja tarpeisiin! :)