4 kpl munaa
2 dl sokeria
100 g taloussuklaata
100 g maitosuklaata
170 g voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1. Voitele ja korppujauhota (halk. n.26cm) irtopohjavuoan reunat. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä ja pane vuokaan.
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sulata suklaat ja voi. Sekoita hieman jäähtynyt seos munavaahtoon.
4. Yhdistä vehnäjauhot, vaniljasokeri, suola ja leivinjauhe ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi.
5. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakkua n.200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15-20 minuuttia. Anna mutakakun jäähtyä hetki vuoassaan ennen tarjoilua.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
Sulata suklaat ja voi kattilassa
Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos munavaahtoon
Munavaahto-suklaaseos
Siivilöi taikinaan kuivat aineet
Sekoita varovasti keskenään
Valmis sekoitettu taikina
Kaada taikina vuokaan
Paista kakkua n.200 asteessa 15-20 minuuttia
Tarjoile kakku hieman jäähtyneenä
kermavaahdon ja punaherukoiden kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti