lauantai 17. elokuuta 2013

Mutakakku

Leivoin tuossa taannoin makeannälkään pikkuisen tuunattua mutakakkua ja hyväähän se oli! Lisukkeena hieman kermavaahtoa ja punaherukoita!

4 kpl munaa
2 dl sokeria
100 g taloussuklaata
100  g maitosuklaata
170 g voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta

1. Voitele ja korppujauhota (halk. n.26cm) irtopohjavuoan reunat. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä ja pane vuokaan.
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sulata suklaat ja voi. Sekoita hieman jäähtynyt seos munavaahtoon.
4. Yhdistä vehnäjauhot, vaniljasokeri, suola ja leivinjauhe ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi.
5. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakkua n.200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15-20 minuuttia. Anna mutakakun jäähtyä hetki vuoassaan ennen tarjoilua.

 Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
 Sulata suklaat ja voi kattilassa
 Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos munavaahtoon
 Munavaahto-suklaaseos
 Siivilöi taikinaan kuivat aineet
 Sekoita varovasti keskenään
 Valmis sekoitettu taikina
 Kaada taikina vuokaan
 Paista kakkua n.200 asteessa 15-20 minuuttia


Tarjoile kakku hieman jäähtyneenä
kermavaahdon ja punaherukoiden kanssa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti