4 kpl munaa
2 dl sokeria
100 g taloussuklaata
100 g maitosuklaata
170 g voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1. Voitele ja korppujauhota (halk. n.26cm) irtopohjavuoan reunat. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä ja pane vuokaan.
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sulata suklaat ja voi. Sekoita hieman jäähtynyt seos munavaahtoon.
4. Yhdistä vehnäjauhot, vaniljasokeri, suola ja leivinjauhe ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi.
5. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakkua n.200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15-20 minuuttia. Anna mutakakun jäähtyä hetki vuoassaan ennen tarjoilua.
Tarjoile kakku hieman jäähtyneenä
kermavaahdon ja punaherukoiden kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti