sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Banoffee-kakku


Ihastelin ja makustelin suussani tuon herkullisen Banoffee-pien kuvia Ruokasurffausta-blogissa! Ja tartuin lauantai-iltana tuumasta toimeen, olinhan ahkeroinut koko päivän siivoten parveketta kesäkuntoon...

Eikun polkupyörä alle ja hurautus kauppaan ostoksille. Mukaan tarttui kakkuun tarvittavat ainekset: Digestive-keksejä, banaania, Flora Vispiä ja valmiiksi kinuskiksi keitetty kondensoitu maitopurkki! Kätevää, että huomasin hyllyssä tuon valmiin kinuskin niin ei tarvinnut itse keitellä tunteja sitä kondensoitua maitoa! Ja voi ihanuus, miltä tuo herkku maistuukaan, ei haittaa edes pieni banaaniallergia, kestän kyllä!

Banoffee-kakku

irtopohjavuoka halk. 18cm
14 digestivekeksiä
75g voita
1 purkki kondensoitua maitoa valmiina kinuskina
2 banaania
2,5 dl Flora Vispiä
suolaa
vaniljasokeria
kaakaojauhoa

1. Murskaa digestivekeksit ja lisää voisula ja ripaus suolaa murskattuihin kekseihin.
2. Kaada seos irtopohjavuokaan ja painele tiiviisti vuoan pohjaan. Laita jääkaappiin kovettumaan.
3. Vaahdota 2,5 dl Flora Vispiä vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla oman maun mukaan.
4. Kaada valmis kinuskikastike pohjan päälle ja levitä tasaiseksi.
5. Viipaloi banaanit ja asettele viipaleita kinuskin päälle.
6. Levitä noin puolet kermavaahdosta banaanien päälle.
7. Lisää banaaniviipaleita myös kermavaahdon päälle.
8. Lisää loppu kermavaahto banaaniviipaleiden päälle joko levittäen epämääräisesti, pursottamalla tai kuinka itse haluat!
9. Anna kakun tekeytyä mielellään seuraavaan päivään, mikäli maltat odottaa...
10. Koristele pinta kaakaojauheella juuri ennen tarjoilua!

Kaada keksimuruseos irtopohjavuokaan ja painele tiiviisti vuoan pohjaan
Kaada valmis kinuskikastike pohjan päälle ja levitä tasaiseksi

Viipaloi banaanit ja asettele viipaleita kinuskin päälle


Levitä noin puolet kermavaahdosta banaanien päälle ja
lisää banaaniviipaleita myös kermavaahdon päälle



Lisää loppu kermavaahto banaaniviipaleiden päälle


Koristele pinta kaakaojauheella



Ihanasti valuva kinuskinen täyte



Ei mikään maailman kaunein kakkupala,
mutta ihan törkeen hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti